Ze hebben hun deeg zelf gemaakt, maar dit was behoorlijk vermoeiend en dat kon je zien aan hun rode wangetjes en de gecondenseerde ramen.
Ik heb in elk geval niets anders dan lachende snoetjes gezien gedurende de hele namiddag!
Dit is dus zeker een aanrader, maar bereid je wel voor op heel wat opruimwerk.
Hoe jonger de leerlingen hoe meer je overal moet bijspringen. Dit is een erg drukke les, maar je krijgt knappe resultaten van de leerlingen.
Benodigdheden zoutdeeg:
Tip: Doe je dit in de klas, zet alles vooraf klaar! |
- bloem
- water
- zout
- mengkom
- weegschaal
Benodigdheden versiering dieren:
- dennenappels (Je kan er stukjes aftrekken en deze kunnen gebruikt worden als ogen.)
- tandenstokers
- herfstvruchten
- stokjes
- en noem maar op
- Doe de bloem in de mengkom.
- Meng de bloem met het zout.
- Voeg het water met kleine beetjes toe.
- Naargelang het deeg te droog of te nat is, voeg je meer of minder water toe.
Hieronder zie je het resultaat van mijn leerlingen. Tip: Je kan alles nadien ook beschilderen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten