donderdag 25 oktober 2012

Herfstdieren uit zoutdeeg

Samen met het eerste leerjaar heb ik herfstdieren en andere herfstzaken gemaakt uit zoutdeeg.
Ze hebben hun deeg zelf gemaakt, maar dit was behoorlijk vermoeiend en dat kon je zien aan hun rode wangetjes en de gecondenseerde ramen.


Ik heb in elk geval niets anders dan lachende snoetjes gezien gedurende de hele namiddag!
Dit is dus zeker een aanrader, maar bereid je wel voor op heel wat opruimwerk.

Hoe jonger de leerlingen hoe meer je overal moet bijspringen. Dit is een erg drukke les, maar je krijgt knappe resultaten van de leerlingen. 

Benodigdheden zoutdeeg:
Tip: Doe je dit in de klas, zet alles vooraf klaar!
  • bloem
  • water
  • zout
  • mengkom
  • weegschaal
Voor 1kg bloem heb je 500g zout nodig en 600ml water.



Benodigdheden versiering dieren:
  • dennenappels (Je kan er stukjes aftrekken en deze kunnen gebruikt worden als ogen.)
  • tandenstokers
  • herfstvruchten
  • stokjes
  • en noem maar op
  Aan de slag!
  1. Doe de bloem in de mengkom.
  2. Meng de bloem met het zout.
  3. Voeg het water met kleine beetjes toe.
  4. Naargelang het deeg te droog of te nat is, voeg je meer of minder water toe.
Nu heb je je zoutdeeg en dan kan je aan de slag met het maken van herfstdieren of andere zaken die te maken hebben met de herfst.

Hieronder zie je het resultaat van mijn leerlingen. Tip: Je kan alles nadien ook beschilderen!

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten