zondag 13 januari 2013

De illusionist

Dit is een productie van Van Een Leien Dakje en NTGent.

Het stuk gaat over een illusionist, poppescu, die voor de rechtbank moet verschijnen omdat hij zijn assistente in 3 stukken gezaagd heeft. De rechtbank wil uitzoeken wat er juist gebeurd is die avond en wat er allemaal aan vooraf gegaan is. Zo wordt je meegenomen naar de bewuste avond. Vanaf dan wordt er telkens gewisseld van setting. De ene moment speelt alles zich af die avond en de andere moment staat hij weer in de rechtbank.

Deze voorstelling was zeer aangenaam omdat je niet weet wat je moet verwachten.
De ene moment ben je gewoon naar een theaterstuk aan het kijken, de andere moment zit je in een illusieshow waarbij er dan uiteraard interactie is met het publiek.
Sommige trucs werden uitgelegd, andere trucs bleven een geheim.
De grote doorzaagtruc is nog steeds een geheim voor mij.
Er zit ook heel wat comedy in, vooral de slotscène is vrij grappig.
Voor mij was dit grappig omdat ze hier alles in slow motion speelden.

Er werd met een heel sober decor gespeeld, maar toch was het steeds duidelijk genoeg waar alles zich afspeelde. Er stond een soort van pleitbank, wat de rechtbank voorstelde, in de linkerhoek van het podium. Een tafel met een spiegel in de rechterhoek van het podium, dit was de kleedkamer. In het midden stond een podium op het podium. Hier of in de ruimte tussen de tafel met spiegel en de pleitbank speelde grotendeels alles tijdens de illusieshow zich af.

De tijd vloog voorbij, voor ik het wist, was de voorstelling gedaan.

Hier is alvast een voorsmaakje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten