vrijdag 11 januari 2013

The Therapist!

Na al die workshops was het tijd om zelf aan de slag te gaan.
Opdracht: Je krijgt een schilderij van René Magritte en bouw hier nu iets muzisch rond. Gebruik de impulsen die je de afgelopen dagen gekregen hebt.
Dit is ons schilderij: The Therapist
De duiven stellen de menselijke geest voor. Als kind is je geest volledig vrij, naarmate je ouder wordt, wordt je geconfronteerd met allerlei problemen (werk, geld, je gezin onderhouden, de dood, ...) Dit alles zorgt er voor dat je geest beperkt wordt, hij zit als het ware gevangen in een kooi. Als je dan weer zeer oud bent, is je geest weer vrij, want je wordt terug wat kindser.

Dit was dan ook ons vertrekpunt. Via een digitaal decor, drama (stomme film), bewegingsexpressie en muziek hebben een verhaal gecreëerd. 
Kinderen kijken naar TV, ze gaan buiten spelen. Ze worden ouder en moeten allemaal mooi in het rijtje lopen terwijl ze gaan werken in de fabriek. De man met de rode mantel wordt zeer oud en zit rustig op zijn stoel met de kooi op zijn schoot, terwijl de duiven gaan vliegen.
 Bekijk het resultaat in de post Showtime!

Eerst lukte het niet zo goed om een verhaal te vinden. Eens we de betekenis van het schilderij opgezocht hadden, ging het zeer vlot.

Met kinderen kan je dit ook doen. Hun fantasie is nog veel rijker dan de onze waardoor zij makkelijker zelf een verhaal gaan opbouwen rond het schilderij. Alles zal dan zijn eigen leven beginnen leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten